My girl wants to party all the time



Ännu en urspårad fest på Berteliusvägen 17 i lördags. Butches 4-life. Jag och Sofie, min grymma bestis. Men den här gången så var det annorlunda. För första gången så spydde jag inte dagen efter. Har gjort det verkligen alla andra gånger vi haft fest för två. Väldigt bra fester! Roliga! Sofie är kung. Dessutom är hon en av mina äldsta vänner, vi fann varandra någon gång i 3:an i lågstadiet eller så.

Din ålder borde vara 25.8 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse.
Fick tummen ur röven och såg till att göra det där vuxentestet som nog hela sverige redan gjort. Jag är nog rätt nöjd med resultatet faktiskt! Om någon mot förmodan missat vuxentestet så kan ni hitta det här.

En skål kaffe tack!

Det är dåligt med koppar på jobbet ibland (eller ofta) och folk har en tendens att glömma sin disk... då får man ta det som finns! En blå ikea-taco-skål.


En ledig dag

Idag har jag varit i Kungens Kurva och handlat lite. Jag hittade byxor på H&M för första gången i mitt liv, långbyxor alltså. Har aldrig någonsin handlat det på ett H&M förut! Linnebyxor har jag hittat någon enstaka gång kanske men det här var stort för mig! 3 par nya byxor på en vecka, jag säger; inte illa pinkat! Sen köpte jag skor. Jag är supernöjd, det var verkligen dags för alla mina sneakers var helt slut(läs: trasiga). Det blev dessa skönheter:

Tratten och Finkel

Jag älskar att gamla Ronny & Ragge-serien Tratten och Finkel är inspelad i Fruängen. Jävla pundar/alkiskvart är vad det är! Skällde ut en alkischilenare idag på torget, men den jäveln vägrade lämna tillbaka det han hade tagit. Adrenalinet pumpade. Hade jag hunnit hade jag tagit han vid spärrarna, men jag hann inte. Idiotjävel. Hälsade honom och hans pundade flickvän att dom var hjärtligt inte välkomna tillbaka igen. Nu låter jag aggressiv men för det mesta skrattar jag/vi bara åt det. Men det gäller att vara aktiv hela tiden speciellt på kvällar för folk stjäl något kopiöst! Det är helt sjukt. Känns verkligen skönt att sätta dit en snattare, man förlorar oftast men när man lyckas känns det himla fint. Folk stjäl för hundratals miljoner per år, om inte någon alls stal någonting skulle allting kunna vara betydligt billigare. Tänk på det era snåla snattarjävlar!



Ps. Ursäkta alla svordomar, men jag har sett och varit med om för mycket de senaste två dagarna.

ps2. Vill även tillägga att jag vet om att den största delen av alla hundratals miljoner som "försvinner" beror på förskingringar inom arbetsplatsen, alltså vi anställda. Men fortfarande, hundratals miljoner?

Kantarellmacka

Ligger och knaprar på en knäckebrödsskiva med stekta och saltade kantareller på. Fyyyyy vad gott det är!




Började fundera lite på en sak som hände idag. En äcklig alkisgubbe kissade på sig. Jag undrade vad det var för nåt blött på golvet från kassa 4:a enda upp till mjölkkylen. Vi pratar 15 meter nu. Kiss. Det var kiss. Jenny hade haft en kund som var helt blöt på byxorna och vi slog ihop ett och ett. Som tur är så luktade det märkligt nog inget så vi (tack och lov inte jag) hann städa upp det rätt fort innan för många kunder hann kliva i det. Men jag blir så helvetiskt förbannad. Tänk att det är vuxna människor vi pratar om, inte små dagisbarn eller gamla människor som inte längre kan sköta sig själva. Vuxna människor! Det är inte första gången det händer heller, folk kissar, bajsar, snorar, svettas och spyr. Alla gånger har det varit vuxna. Fan för folk som lämnar skit åt oss som inte är anställda för att städa andras jävla snusk. Jag städar gladerligen spilld mjölk eller krossade glasburkar men folk kan för guds skulle sluta äckla sig offentligt.

När jag jobbade på Ica förut blev vi även utsatta för sabotage. Någon sprättade upp en ask(eller två? tre?) med rökta laxfenor och placerade fenorna på olika ställen i butiken. Vi hittade fenorna lite överallt i flera månader efteråt. Tack och lov så var det inte alls effektivt eftersom dom bara torkade och inte luktade nånting. Jag förstår bara inte det roliga. Ett tips till någon som vill göra något liknande, surströmming! I Tumba Gymnasium när jag började ettan öppnade någon surströmmingsburkar och placerade vid ventilationen. Det var fruktansvärt effektivt kan jag lova. Jag minns inte riktigt hur det blev, om vi fick gå hem eller om vi fick stanna kvar och plågas. Det tyckte jag däremot var lite småroligt, men dettyckte jag om det mesta, i Tumba alltså.

Riddarhyttan

I helgen har jag fiskat, fick 2 fiskar (abborrar) och alla andra fick 0! Var uppe i riddarhyttan vid en mer eller mindre privat sjö, det var fint! Tog båten ut och trollade lite, solen gassade men det blåste svala vindar. På dagen grillade vi korv och på kvällen blev det fläskfilé med kantareller vi plockat vid sjön. Perfekt sällskap, perfekt dag. Runt 12 på natten drog vi en kort sväng till Malmaberg och firade av Linus som ska flytta till Örebro, sen blev det taxi hem. Roligt att Dennis sov hela natten sittandes med fötterna på soffbordet. Jag vaknade vid 11 och hade inte ens märkt att jag somnat i soffan. Dennis ben var tydligen min huvudkudde hela natten. Nu känner jag mig lite stel i nacken men det är nog värre med Dennis som sov sittandes! Haha...




Sitter och försöker fixa en playlist som jag kan bränna till en bil-CD. Förra gången tog jag 130 låtar och jag har typ tröttnat på alla även om jag varvar med radio (107,5). Jag åker ganska mycket bil, det är dyrt men bekvämt och jag föredrar bekvämligheten. Man får skära ner på annat helt enkelt, som alkohol och kläder. Tyvärr så måste jag nu med den här lönen köpa underkläder och strumpor. Nästa lön måste jag köpa vinterkläder med, inte en stadskappa utan RIKTIGA vinterkläder som pallar midvinterkyla i den kalla dalaskogen. Jag ska nog köpa något dyrt som håller några år, så trött på att låna från andra. Planerar en del vinteraktiviteter i vinter helt enkelt! Lima, Kläppen, Åre, ?. Skoter, skidor, snowboard. Jag är en av dom som varken dissar höst eller vinter. Båda är lika bra! Jag gillar vad stycket började med och hur det nu slutar. Fick med en hel del där.

Jag hörde för första gången dom där Takida idag. Curley Sue, låten som tydligen blev så himla populär, vilket skräp! Usch, jag dissar!

...

Lugn som natten
söt som spunnet socker
kastar vågor mot stränder
strödda med vita snäckor.
Sand under fötterna
saltstänk mot läpparna.
Vandrar i vattenlinjen; stum.
Vad finns mer än längtan och siluetten av dig?

!!!

Typiskt svenskt i-landsproblem, jag avlider! Gaaah... här.

Nattchaffis

Ska vara ute och köra bil i natt. Är orolig att Camilla ska somna bakom ratten om hon kör bil så sent som kl ett på natten så jag erbjöd mig att köra istället. Camilla kan alltså somna mitt i en mening, ingen däckar som Cent! Vi ska hämta Karim i Vallentuna. Han har varit på något hockey-läger och bussen lämnar alla passagerare där. Jag sover väldigt sällan innan två ändå så jag kan vara lite hygglo. Börjar 9 imorn men det är lugnt. Fint att köra bil! Hoppas på en svart golf vr6 syncro snart, HOPPAS!



Här är min baby med lite mindre skägg! Så himla fin, men tjuvröker lite dock. Anders bild.

Kräftskiva 15/8-08

Nyckelord: Spritfest! Goda kräftor! Musik! Dans! Überbakfylla!
Dukade upp för kräftskiva en lagom fredag och bjöd in lagom många människor. Kul att träffa Emelie lite, inte så värst ofta hon får tid över från hästarna. Man får liksom passa på när det går, slå till med dunder och brak och så det blev.


Dennis, Emelie, Andreas, Fia, Jocke och kräftorna!




Gitarren och farliga spritlekar som fick folk lagom röda i ansiktena. Men sprit leder till skratt som leder till dans, sång och galenskap.




Men allt har ett pris Joakim! Till och med katten var bakfull den där lördagen...

Winnerbäck i natursköna Strömsholm

Så, nu har jag tagit min W-bäck oskuld! Nu har även jag sett honom live. En mycket skicklig musiker men jag är inte överväldigad. Klart godkänt men inget fenomenalt. Kändes som en medelspelning av Lasse, som att han brukar göra bättre men även gjort sämre. Spellistan var dock helt i min smak om man bortser från alla "nya" låtar från senaste skivan som man alltid måste stå ut med. Med solen i ögonen fick till och med mina ben och fötter att börja rycka. Och ballader som Elegi fick mina ögon att blinka lite... Bra där Lasse du får 3,5 nästan 4 av 5 möjliga av mig. Grattis!




snart

snart kommer info och bilder gällande lars winnerbäck och kräftskiva!

WOW 08

Way out west blev det i år med, det var bra och kul! Men jag är inte direkt något festivalfreak så jag ska klaga lite. Ölen smakade piss och det var dödligt kallt på kvällen. Jag gick bara på lördagen och det var himla fint att se The Flaming Lips och Neil Young så jag kallar det kvällens höjdpunkt. Vad som dock var bättre mot förra året var umgänget, bil istället för tåg, antalet toaletter på området, ingången och antalet besökare. Man kände verkligen att det var flera tusen fler i år. 25000 sålda biljetter viskade en fågel i mitt öra, kan det stämma? Försökte illustrera mängden människor på en av bilderna nedan som är på pubilkhavet under Flaming Lips spelning.





Wayne Coyne gjorde fetaste entrén i en stor bubbla!

Nästa musikupplevelse infinner sig på fantastiskt fina Strömsholms slott på torsdag, det blir Winnerbäck, jag ska ta min Winnerbäck-oskuld. Woho!


Pellan och jag vi är goda vänner...

Hittade ett par kort från hänget på Ottevägen 127 som försegick under de bättre sommarveckorna, för nu är det inte sommar längre va? Om jag tittar ut genom fönstret så kallar jag det höst. HÖST, REGN OCH RUSK! :D

Sofie, Pellan, Elina, Dennis


Gick till frissan också och skaffade mig en en ny frisyr, tror dock inte så många ser någon större skillnad...


Taggat ner.

Jag känner att jag taggat ner en aning, nästan fallit bort! Men men, jag ska väl försöka klämma in det jag tänkt blogga om tidigare men inte gjort. Det kommer!

Kändisspots!
Såg Mats från "I en annan del av köping" på MacDonalds i Ludvika. Sen såg jag Carolina Klüft i en galleria i Västerås, hon skulle äta lunch! Jag känner mig verkligen übercool, haha.

Jag minns att det var lite läskigt att glida in på tunelbanan i Duvbo sent tisdagskväll förra veckan. Ungefär såhär såg det ut även om bilden kanske inte gör sig tillrätta:


När man ringer...

När man ringer till min kusin Carro så hör man en störtskön låt, just nu kommer jag inte på vad den heter men jag blir lika glad varje gång! Om jag visste hur man la in en sån låt så skulle jag ha den här:



Annars sitter jag och svär som en galning över torrent-programmet Transmission som helt på egen behag slutat fungera. Om någon vet hur eller varför detta skett så kontakta mig. Jag blir helt jävla galen! Och då har jag uttryckt mig milt, jag och datorer som krånglar = döden.

Om ca 2 timmar kommer Pellan hit, hon ska bjuda mig på öl. Tack som fan! Skynda dig!

Kusinträffen -08

Först och främst: kan man äta 12 dagar gamla ägg?
Japp, det gick hur bra som helst.

Min kyl är ganska tom och ganska halvtaskig... jag har slängt massor, är ingen storätare direkt. Köpte en pensionärsmjölk (alltså 3 dl), det räcker för mig. jag lever på pasta och vatten, funkar alldeles utmärkt. Om jag får för mig att dricka kaffe så är det då som är enda gången jag helst vill ha mjölk.

Har varit en ganska så intensiv helg. Fiskade i torsdags lite innan åskan gled in över vattnet och då blir jag rädd så det blev väl 30 min fiske kanske, lyckades få en sketen liten abborre som ingen av oss ville ta i ;)



I fredags körde vi upp till dalarna där det var till att hugga in i ölen direkt. Hängde lite med Carro och Ellinor. På lördag var det den ständigt återkommande kusinträffen. Min mamma träffar alla sina kusiner och så får vi alla andra bihang bara haka på. Var väl en 80 pers. Typ 25 av 28 kusiner dök upp! Ganska bra uppslutning. Alla blev skitfulla och jag kan lova att det var fullkomligt omöjligt att cykla hem full. En sträcka som normalt tar 10 min tog en hel timme, jag vet inte hur många ggr man kravlade upp ur diket. När jag vaknade på morgonen hade jag en lerig hand framför mig och leriga byxor slängda någonstans. Fia hade somnat sittandes vid köksbordet och missat pizzan som de andra glatt mumsade i sig! Vid det tillfället sov jag redan. Hehe! Helt underbart roligt, nästa träff om 3 år, då är man 24 år och UNDRA vad jag sysslar med då? Jag har verkligen ingen aning! Förhoppningsvis är allt lika underbart som det är nu. Ingen är mindre bekymrad över regnet än vad jag är. ÄNTLIGEN kommer mina stövlar till användning :D



Igår var Veronica här, vi drack bärka och snackade lite skit. Det var fint som på gamla goda tiden, Veronica är himla himla bra. Nu ska jag hoppa in i duschen och bege mig till Sundbyberg, Duvbo. Kan inte hjälpa det men jag ser verkligen fram emot att åka tunnelbana. Det var säkert hundra år sen! Jag ska för allt i världen inte glömma kameran och förhoppningsvis inte glömma ta kort heller så jag kan återkomma med lite fler bilder imorn. Tjoho. Over and out.

PS. PARAPLY!

RSS 2.0