Hallå

Jag brukar få klagomål när jag inte uppdaterar men det finns inte så mycket att skriva just nu. Ska försöka.

Jobbade juldagen och annandagen. Var ledig i helgen, tog det lugnt med alkoholen (sparar mig till nyårsafton). I lördags flyttade jag min häst till sitt nya stall. Höll på med det nästan hela dagen. Sen kom Sofie på kvällen och vi spelade TP och skrattade åt dåliga skämt. Perfekt kväll helt enkelt! I söndags har jag inte en blekaste aning om vad jag sysslade med. Har för mig att jag kände mig hängig och gick o la mig kl halv 9 (även om jag inte somnade förrän flera timmar senare). Idag var jag fortfarande hängig och blek. Har halsont och hosta, men halsontet börjar gå över så det verkar som att jag får bli feberfri men får stå ut med förkylningssymptom. Imorgon jobbar jag också och på nyårsafton. Sen får jag äntligen en ledig dag (nyårsdagen) för att dagen efter köra brontosauruspasset 06.00-17.00 på fredag. Alla ÄLSKAR vi inventering, inte sant?

Det bra just nu är iaf att jag får min bil imorn, med nytonade rutor! jag ska slänga upp en bild på min skönhet så fort jag fått nycklarna! Inte så speciell bil, men speciell för MIG. Min allra första egna bil <3 (Är jag tjatig?! Nä, tyck inte det, är bara så himla glad!)

Silica trivs i det nya stallet, hon är supercool och tar allt med ro, nästan paralyserad. Men det känns positivt. Snart kan hon rutinerna och blir lite kaxig igen, som hon ska vara, min lilla prinsessa!

Nu har jag inlett sista säsongen av That 70's show. Hatar när det roliga tar slut. Som att lämna en kär vän. Det känns så när en TV-serie snart inte finns i ens närvaro. Det känns tomt när allt är borta. Karaktärerna blir som ens vänner. Jag vet inte om någon förstår vad jag menar. Det kanske bara är jag som känner sånna här djupa känslor till påhittade karaktärer! Haha...

Juldagen





Min kusins son är så jävla söt. Alexander heter han. Jag är verkligen nöjd med det nya objektivet också. Inte så pjåkigt efter att ha lagt fotograferingen på hyllan ett tag tills nu, samt att det är nya prylar man inte har någon större koll på.

Jobb idag. Men det var ingen tung dag. Kändes lite som att sitta av tiden bara. Med 100% o.b. Toppen egentligen. Jag behöver pengar. Många utgifter nu. Spelade Mastermind med mamma hela kvällen. Nu ska jag snart sova för imorn är det jobb igen.

Jaha, God Jul!



Årets Jul-outfit.

Jaha, då var den här julen snart slut. Inga julklappar i år. Bara några trisslotter. Vann 75 kr. Yeey! Åt gröt hos mormor vid 11, ingen fick mandeln. Tittade på Kalle, somnade som vanligt mitt under Ferdinand. Åt massor med julmat under det feta julbordet och åt massor av godis. Kollade på Tomten är far till alla barnen. I stort sett en klassisk jul.

Jaha, snart är man bilägare! Känns verkligen som en fin start på 2009 med en alldeles egen bil!(Det här är verkligen peppeppepp!)

Ska kolla på lite kort som jag tog med nya kameran, är inte riktigt så haj på den än, kanske måste läsa instruktionsboken eller nåt. Jag är lite kass på tekniska grejer.

Nu är jag helt sinnessjukt trött, dags att knyta sig för imorgon är det jobba på Frukt&Grönt mellan 10 och 18.15. Godnatt!

Kamera, bil etc.

Nu har både objektiv och hus kommi till sin rätt! Har satt ihop allt och väntar på att batteriet ska bli laddat sen ska jag ta mitt första kort!

Eftersom min bil är trasig och inte går att laga så fort som man hade hoppats så ringde Lasse ett glatt samtal till mig halv 8 imorse (gissa om jag aldrig vaknar så tidigt!) Jag fick låna Pellans golf tills min bil är lagad. Åkte upp med min trasiga(och farliga/oberäkneliga) bil till Hermelinsvägen och knackade på. Hade försökt messa Pellan innan utan svar. Hon sov som en stock och öppnade endast iförd någon slags filt. Hon berättade att hon hade sprungit marathon i sin dröm och att hon skulle sälja golfen (eftersom hon haft den några år men aldrig tar sig tid att ta körkort). Fick nycklarna och körde iväg, rolig bil! Kass radio men rolig bil att köra sååååå jag ska köpa den. Min första egna bil! Snart har jag en röd golf, woho!

Vi köpte inga julklappar till varandra i år så jag slog på stort till mig själv! Vilka fina julklappar till mig! En bil, kamerahus, objektiv och 2 cd-skivor. Bästa julen någonsin. Det braiga året 2009 har inte ens börjat och redan är trenden sjukt bra!

*sjunger*

Förkylningsblåsor

Nu har jag haft en förkylningsblåsa på tungspetsen i mer än 7 dagar och den gör inga tecken för att ge vika. HATAR SKITEN. Jag blir tokig! Dom är så små men så sjukt irriterande, dessutom tåras fan ögonen när man råkar äta något surt(eller snarare typ allt man äter!) eller slå i någonstans (hehe det där kan man ju bygga vidare på!). Hur som, jag är pissed.

Jag planerar redan mitt nyårslöfte, har aldrig haft något förut men i år ska jag ha ett! Jag berättar sen. Det är lite luddigt, måste struktuera upp det så jag vet exak vad det är jag ska hålla.

2009 kommer bli det bästa året någonsin! Jag vet det!
Pepp!

Söndagsafton

Drack 2 starköl igår och därför vaknade jag inte förrän halv 12 i morse. Sååå det blev lite festligt igår trots allt. Veronica var här och vi skrattade länge och väl.

Idag tittade jag och mamma i Silicas nya stall i Östertälje, hur hon ska bo osv. Det känns bra. På vägen hem hämtade jag upp Veronica som hade jobbat lite. Var tvungen att ta hem henne till mig igen för jag hade glömt ge henne sin present/julklapp och glömde öven bjuda på glöggen som jag hade lovat!

Sen körde jag min bil som är ännu segare nu än igår. Var tvungen att blinka mig åt sidan av vägen 2 ggr och stanna. Var även tvungen att köra varningsblinkers 2 ggr så de bilarna som kom ikapp mig när jag låg i 35km/h på 70-väg inte skulle köra rakt in i mig. Det är inte lätt när det är svårt. Ska åka en skogsväg till jobbet imorn, som innehåller endast 30/50-väg. Bortskämda snorunge som har bil tänker ni. Så här är det:

1. Det är inte min bil, det är mammas.
2. Jag betalar all bensin.
3. Jag skulle inte hinna med mitt hektiska liv utan bil.
4. Jag skulle inte kunna jobba där jag jobbar om jag inte hade bilen.

Ligger i soffan nu och kollar på pappas avgångsbetyg från -73 och lyssnar på min ABBA-box. Fan vilken bra cd-box! All jag behöver och lite till, desstom så är alla våra jul-cd:s så jäkla dåliga! Sushi till middag och Selma hänger i julgranen och försöker riva ner alla kulor. Allt är fint. På tisdag blir det uppesittarkväll!

Btw: PARIS I APRIL!


Tiden då allt går sönder!

Jaha, bilen är trasig. Och nu har stereon gått sönder också! Pappa har försökt laga den men den åker nog till återvinningstationen imorn med garderoben och den gamla spisen. Min stereo alltså. Den är max 2 år gammal och jag hittar inte kvittot! Det är fan jävligt märkligt eftersom jag noggrant sparar alla "viktiga" kvitton på en särskild plats. Tror dock att garantin har gått ut så det hjälper inte mig. Får skaffa en fet hemmabio istället och spela skivorna i dvd:n, jag vet inte det kanske är lite omodernt med stereo trots allt? Fast jag vill liksom ha en ändå, men inte första prio just nu.

Ligger i min säng efter att ha lagat en god middag med mamma. Kollar lite på min ABBA- dvd. Älskar den. Agnetha är min sanna hjältinna! Vackrare röst får man leta efter. Väntar på att Veronica ska komma hit, jag har lovat att bjuda på hemmagjord glögg och en bra film. Feelgoodklassiker känns som ett bra alternativ. Kanske Gilbert Grape igen? Sett den hundra gånger snart. Men Nader Sani har nog sett Life of Brian 1000 ggr nu, det är beundransvärt. Han skrev upp varje gång han såg den och han låg på 940 nåt tror jag när han såg den med min klass i gymnasiet(typ 2004? 2005?). Jag gillar Nader, han gav mig MVG i religion. På tal om gymnasiet så har Maria kastat upp gamla kort därifrån på facebook, jag funderar på att göra detsamma när jag orkar koppla in datorn till gamla hårddisken. Då ska ni få se på kort! Kanske korten på Malin H. när hon är Robert Smith på min fest! Jag gillar att ha fest, dags snart igen kanske? Mamma och pappa är borta 2:a helgen i januari :D


<3

Nu ska jag dricka en öl, kanske.

Mest gratulationer

Idag gick skodan sönder. Pinsamt när bilen ligger i 75 på 70väg och helt plötsligt sackar ner till 45 km/h, kön blev lagom kul bakom mig och tillslut fanns ett ställe jag kunde rulla åt sidan. Försökte byta växel, ingenting funkade, det bara körde ihop sig. Skitbil. Pappa fick komma och hämta mig så jag missade tjejfesten hos Malin i Södertälje. Buhu747. Bil-lös helg, snyft. Men ännu värre om jag måste åka kommunalt på måndag, hatar skiten.

Idag fick jag besked att mitt objektiv är skickat, tur att jag inte beställde från Kameraexperten, dom var ju trots allt billigast! Jag la en tusenlapp mer på Cyberphoto och nu kommer allt fixa sig fint. Grattis till mig!

Grattis till Matte(min storebror och ja, jag har en sån, som fakiskt inte många vet!) och Linda som förlovat sig! Och ett extra grattis till Linda som vann nåt spa-grejs på Hasseludden genom att ringa till Lugna favoriter här om dan!

Grattis till Tessan som fixat körkorten, jag minns den otroliga lättnaden när det ÄNTLIGEN var över!

Idag fick jag ett presentkort på 200 kr, 2 chokladkakor och en biobiljett från jobbet, man tackar! Låt den rätte komma in eller Mamma Mia? Nåt sånt lär det bli om de fortfarande visas på bio dvs. Jag har ingen koll.

Nu ska jag beta av några That 70's show igen. Godnatt!

Onsdag-torsdag

Idag har jag fikat. Ätit alla möjliga bakelser och druckit kaffe. Camilla blev 22 år idag!

Sen kom jag på att jag kanske måste stanna inne i helgen och även fler kommande helger för jag har gått upp extremt mycket i vikt. Jag har inte vågat väga mig på flera veckor men jag vet att kläderna inte passar så bra längre. Lite lätt ångest börjar förvandlas till svår ångest. Jag MÅSTE göra något nu, jag måste verkligen ta tag i det här. Jag vill kräkas.

Så...

...efter antalet mail till blogg.se så har jag äntligen lyckats publicera gårdagens inlägg här nedanför. Det tog bara drygt ett dygn!

Ikväll var det verkligen svårt att välja. Bodyguard eller Titanic? Med anledning av att jag sjungit på I will always love you (mest inuti mitt huvud, tack och lov) sen jag läste tv-tablån på lunchen idag, så bestämde jag mig för Bodyguard. Dessutom har jag ju Titanic på VHS! Jag gillade faktiskt inte Titanic något vidare till en början men sen såg jag den för ett par år sen bara igen och då tyckte jag att den hade blivit bättre faktiskt. Fast jag kan typ inte se film på TV längre så sammanlagt såg jag väl 50% av Costner och Houston. Nu ska jag istället vänta på att ER s15e10 ska laddas klart och under tiden betar jag av lite That 70's show, är på säsong 5 nu!


Mycket som händer!

Ja, allt börjar med att jag hjälper min brorsa att flytta på lördagen. Han och Linda bjuder på pizza, det var gott, kan inte minnas när jag åt en pizza senast! Lite senare slutar min router Airport Extreme helt plötsligt fungera dvs. inget internet! Men jag struntar i det och sticker iväg på middag hos mormor. Hon gör sin supergoda mormorgryta(som jag kallar den) och jag slaffsar i mig. Sen knäcker jag ett par öl och möter upp Matilda Berghäll i Huddinge C. Vi sätter oss på O'learys och beställer mer öl. Sen dyker Pellan upp i sina jobbarbyxor för hon hade glömt ta med sig ombyte, haha! Vi dricker en, två, tre.. öl och en shot. Sen kommer ÄNTLIGEN en främmande människa och sätter sig på den tomma platsen bredvid mig och han bjuder på efterfest. Vi hoppar in i en taxi och åker till Krusvägen som tydligen ligger i Källbrink. Där dricker vi en öl och skrattar så vi gråter (åtminstone jag och Pellan) åt en historia om en halvaboriginer som jag tyvärr inte kan dra här. Sen inser vi väl tillslut hur medioker efterfesten är med 18-åriga brudar och snubbar som tycker det är äckligt med tjejer som snusar och tar en taxi hem. Jag vaknar kl 15.15 och är helt död med huvudvärk som mördar. Kan någon förstå hur illa mina bakfyllor har börjat bli? Jag står inte ut längre, förut kunde man hålla igång hur mycket som helst nu spelar det ingen roll, baksmällan kommer oavsett hur mycket eller lite jag dricker!

Pellan hade i alla fall glädjande besked. Hon slutar sin skola nere i Australien i slutet av november så... någon gång runt den tiden så sticker jag ner dit och chillar, sen kanske det blir en tripp till Bali också. Vi får se, hur som helst så slipper jag leta resesällskap(vilket inte har varit det lättaste) och dessutom får jag ett toppenbra resesällskap och slipper gå runt och oroa mig över resan-09! Jag älskar livet!


Tamron SP AF 17-50/2,8 XR Di-II LD Aspherical

Annat som händer är att jag beställt en ny kamera OCH ett objektiv. Jag längtar så jag dör! Men samtidigt kändes det tomt när min d70 lämnade mig idag. Riktigt hemskt till och med men jag har bestämt mig. Jag måte lägga ut dom här pengarna nu, så är det bara. Ju längre jag väntar ju dyrare blir det för mig. Jag kommer sakna min d70, verkligen men jag vet att den har hamnat i bra händer. Om den nu får stanna, vilket återstår att se. Enda sättet att komma över saknaden över min gamla kamera är en ny. Precis som när vi bestämde oss för att hämta katten efter Majas död. Man behöver vissa saker i sitt liv, så är det bara.

Sen händer det mer saker. Min häst ska flytta. Vi ska byta stall för att underlätta för hennes sjukdomstillstånd, det är delvis vemodigt och delvis en lättnad. Vi flyttar i årsskiftet.

Något annat som är trist är att Alex K:s triangelbyte drar ut på tiden, tycker mest synd om honom men lite synd om mig också. Fast egentligen gör det inget om jag flyttar in 2 månader senare än tänkt. Då kan jag ju säkerligen bo kvar över sommaren. Topp!

I morgon ska jag gå upp lite tidigare och åka och dricka kaffe med mormor, sen ska hon fylla min tomma matlåda jag har med mig! Mormor är verkligen det bästa <3

Snart är det jul också, vi ska inte köpa några julklappar i år, så man får väl säga att kamera+objektiv är julklappen till mig.

Jag är verkligen lycklig, jag ska till Australien/Bali 2009, jag har världens finaste katt som sover här hos mig varje natt och allt annat känns så bra just nu, förutom att jag kommer jobba så mycket framöver att jag inte kommer orka någonting förutom just det. Men livet vinner just nu. 1-0 till livet.

Tradera

Det finns massor jag skulle kunna sälja men jag har ju aldrig tid att lägga ut saker på tradera/blocket. Jag menar folk är ju helt köpgalna nu strax innan jul men ja... måste hitta tid innan jul!

Jag säljer min systemkamera nikon d70 inkl. nikkor orginalobjektiv och andra tillbehör. Har orginalkartongen etc. Jag kan ge ett kompispris såklart om någon är intresserad. Annars kastar jag ut den på tradera ganska så snart. Bara att hojta till om någon är intresserad.



Traderaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Pepparkakor

Först och främst vill jag säga att jag är imponerad över hur folk lyckas skriva så långa blogginlägg DAGLIGEN. Jag som tycker mina är rätt långa då och då. Men icke.

Slutade sent idag. Kom hem och möttes av att katten, pantern, lever fan i köket och att mamma bakar pepparkakor. Jag äter inte pepparkakor egentligen, är det ens gott?! Nä. Men jag gillar degen såklart så där var jag med mina snockelfingrar, ganska rejält. Och det var det jag ville meddela med hela det här inlägget från början; fyfan, degen går verkligen bara rakt igenom. Uuuuuuh min mage!



Jag önskar jag kunde baka lika fina pepparkakor som Tessan. Ha en trevliga fika!
Hälsningar E. Ekström.

Förvirrad

Jag är helt förvirrad, känns som att bloggen inte fått så mycket uppmärksamhet på senaste. Jag vet inte vad jag har hållt på med eller varför det blivit så. Hur som helst så vaknade jag upp i morse och hade sovit ca 14 timmar i sträck och det är INTE bra. Lagom vid middagstid kom huvudvärken som väntat. Jag kan inte sova så mycket utan att må dåligt. Jag mår mycket bättre om det blir för få timmar, typ 5 eller så. Då fungerar jag normalt, men det här tar ju kål på en.

I fredags var jag dundertrött, fredagar är min tröttaste dag då jag somnar tidigast på hela veckan, gärna innan(!) tolv. Syrran var här och vi åt räckmackor. Hon lekte med vår nya panteri huset sen var det inte mycket mer med det.



Middag.



Showen Lost in Las Vegas.



Lite pinsamt var det till en början, sen blev det bättre!



En del sjöng karaoke.



Andra hade egen show på dansgolvet istället...HEHEHE

I lördags hade jag, Jessica och Edin förfest hemma hos mig med start 16:00, sen brände vi antalet tusenlappar på Golden hits och hela min väska är full med stora sedlar (ville bara meddela om någon skulle få lust att råna mig), känner mig lite som en pensionär som går runt med hela pensionen i plånboken. Och varför är min väska full med kontanter? Jo, för jag var den enda som inte hade kontanter uttagna till middagen så jag betalade hela notan med kortet och tog kontanterna från alla andra. Man kan kort och gott säga att lönekontot är tomt och väskan är full! I kön till Golden mötte vi upp min vän Karro och sen tittade vi på någon halvmedioker show och dansade som galningar hela natten. En riktig toppenkväll som det ALLID blir med järngänget. Tack så himla mycket vänner! Det där får vi göra om någon mer gång efter jul! Kom hem 4 på natten och lustigt nog kom min sjukligt trötta syster hem senare än mig(!!!!), hon drullade in från sin fest halv 6 på morgonen och alla som känner Fia är grymt chockade nu!

Igår somnade jag 7 på kvällen och vaknade bara en kort stund fram till 9 i morse. Sen mådde man som man mådde. Missade till och med glöggfesten hos Alex, sorry! Nya tag till imorn om jag lyckas somna snart dvs.

Det är lustigt hur Katy Perry låter som en korsning mellan sångerskan i Nouvelle Vague och Paris Hilton i låten I'm still breathing, lyssna själv här.

Jag kommer jobba en jäkla massa framöver, det är väl ungefär det som händer.

Tv-serier

Just nu betar jag av den här serien...



...och kom inte och säg att den är dålig för det är faktiskt jävligt rolig! Fast efter att snart ha arbetat igenom 2 säsonger så börjar jag tröttna lite på Red faktiskt. Men annars är det ju grymt!

95% frisk

Nu är min häst 95% frisk enligt Urban min hovslagare på Stavkliniken. Känns skönt. Nu får hon efter 7 veckor inomhus äntligen komma ut i friska luften igen. Vi har ju såklart haft fönsterna öppna under dagarna, men ändå. Det är inte kul när en häst är sjuk och man inte kan förklara för dom varför dom måste stå på en yta som är 3x3m(?) så länge.

Pappa var spexig och tog en bild från senaste besöket i måndags:


Myskatt

Det fungerar tydligen inte att kommentera mina inlägg just nu men det kanske löser sig!

I förrgår när mamma och pappa hade lagt sig kom det en liten svart skugga in i mitt rum som hoppade upp och la sig pladask på tanjentbordet på laptopen. Jag flyttade henne mot min mage och där somnade hon som en lång korv och vaknade inte förrän ett par timmar senare, då jag bestämde mig att det fick vara nog med tv-serier för dagen. Så hon flyttade till kudden brevid min och sov där hela natten. <3

>)=O <--Igår kväll googlade Selma detta när hon åter igen ville beträda mitt tanjentbord. Det var kul. Hon sov hos mig igår med och ville absolut inte ligga bakom dataskärmen utan framför, mitt i centrum. Ååååh jag älskar min kisse! <3
Men jag lovar att inte tjata allt för mycket om henne från och med nu.


Nya husdjuret!

Nu har jag lyckats ta några kort på katten men det är inte lätt! Min kamera höll på att muppa sig tills jag först upptäckte att jag inte hade något minneskort i(jösses så klantigt!) och sen tog batterierna till blixten slut. Så nu när allt är ordnat hoppas jag att jag kan få några kort på vår myskatt! Dessa får duga sålänge:











Jag har fler på facebook...

November 08

Det är bara något speciellt med korten man kort och gott knäppte av utan anledning. Dom är liksom av misstag eller för att min blixt synkar dåligt med kameran (kanske är det jag som synkar dåligt med både blixt och kamera, jag vet inte). När inte kortet jag tänkte ta blev av i det ögonblick jag hade tänkt, vrider jag bort kameran och fotar något helt annat. Alla dessa kort är sådana kort. Det sista på min mormor har dock Linda tagit och det var nog planerat.











Min mormor är omöjlig att fotografera egentligen, hon hatar att vara med på kort. Jag gjorde en fotouppgift i skolan en gång och det tog väldigt lång tid med både fika och lunch innan jag fick ta några bilder. Besvärligt, men korten blev bra. Fast dom visade inte riktigt sanningen, jag hade behövt mer tid för något sånt. Typ en månad för att få bort det där besvärade ansiktet hon gav mig på alla bilder. Hon kan liksom inte förstå hur vacker hon är. Hon var otroligt vacker som ung och det är hon än. Min mormor Gunhild.

RSS 2.0