På mitt jobb...

På mitt jobb, jag är butiksarbetare på Sabis (eller snarare Vi i Fruängen) där händer det lustiga saker titt som tätt. Oftast händer det typ normalkonstiga saker som att folk snattar, skäller ut en efter noter och använder sig av personangrepp. Men tyvärr händer det en hel del annat också. Ibland händer det riktigt äckliga saker som att folk nyser så det hamnar snor på kassadisken, eller att någon bajsar på sig och lämnar sitt avfall efter sig. Och inte nog med det utan där efter smyger de ut som små möss så att vissa andra måste städa upp efter dom. Det har hänt att folk har dött, brutit benen pga att ha halkat på 1 miniliten dillkvist på golvet och även spytt på kassadisken. För någon vecka sen svettades en kille så mycket att det flög spott/svett från munnen när han pratade och det landade på mig och det lämnade även stora fläckar över sig på kassabandet. När han hade gått fick jag torka överallt där han varit och allt han tagit i. Om det bara hade räckt med att han svettades som en gris, han luktade tyvärr helvete också!

Idag.

Idag fick jag ta hand om en kvinna i 70-80 års åldern som försökte handla varor hon köpt i en annan butik. Hon hade lagt varorna på en av våra varuvagnar så hon hade förmodligen även varit på vårat lager och hämtat den. När hon skulle betala hade hon inga pengar men försökte ändå att ta med sig varorna 6-7 ggr men la snällt tillbaka sakerna när man bad henne. Hon visste inte vad hon hette eller vart hon bodde och påstod att hon hade kört bil dit. Ringde 112, satte tanten på en stol och försedde henne med en banan och en kopp vatten. Hon satt precis vid kassan för vi hade egentligen inte någon tid alls, inte ens en minut över till att passa henne men jag hade inte hjärta att släppa iväg en så förvirrad människa. Tillslut kom polisen och på något vis lyckades hon komma på vad hon hette och de skjutsade hem henne.
Det var så mycket att göra idag på kvällen att jag fortfarande kan känna adrenalinet pumpa i hela kroppen. Jag trodde jag skulle köra av vägen påväg hem från jobbet. Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och räkna ner till kl 05.00 då jag ska upp igen och jobba.... Wish me the best luck att somna i kväll!

Inte mer nu...

Jag behöver inte fler motgångar nu, jag behöver dom inte! Jag skulle vara nöjd om jag hade hälften av allt bra jag har om jag bara slapp dessa motgångar, jag orkar inte ta emot fler nu. Vad har jag gjort för ont för att förtjäna all skit? Jag undrar verkligen varför det blir såhär och när vänder det?

Det blir inget

Fick det där beskedet jag inte hade hoppats på. Oddsen såg rätt dåliga ut och pengarna har redan sprungit iväg för mycket senaste tiden. Det jag pratar om är att min häst verkar ha en del svårigheter med att lyckas bli mamma så vi fattade nog ett ganska klokt beslut idag om att lägga ner hela projektet. Jag är väldigt ledsen men samtidigt känns det skönt att få slut på problemen och visst, det var inte helt kört, men jag har sådan fruktansvärd otur när det gäller allting och speciellt när det gäller min häst, så jag beslutade att resan tar slut här. Och jag skrev just världens längsta mening.

Jag står inte åter igen vid ett vägskäl just nu, men det kommer inträffa snart.Får väl skylta lite med en annan sötsak som nyligen kommit till världen e: Briar u: Brie.
Foto: Emelie Brolin

Maria

Maria kommer hem från Berlin den här helgen, jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknat henne! En av de finaste tjejerna jag någonsin träffat. Man vet var man har henne jämt även om man ibland inte ses på ett tag. Vi har gjort så mycket galna saker innan myndig ålder som jag inte delar med mig av här. Haha, den bästa tiden i mitt liv tror jag. 17 år och i team med Maria Palm, kunde inte bli roligare! Välkommen hem bruden!


För glada minnens skull:

marynme menmary pösspöss

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Svenska, vilda djur

Ikväll såg jag två små rävungar som lekte precis i vägkanten. Dom var sådär små så att huvudena såg alldeles för stora ut på de lilla skrangliga kropparna. Både jag och mamma som satt i bilen tjöt av förtjusning när vi tillslut lyckades se vad som rörde sig brevid vägen. Jag har aldrig sett en rävunge förut, har sett en familj eller ja en flock på 5 st men dom var vuxna, eller i alla fall i vuxen storlek. Dom här var små som igelkottar! Nu kan jag skriva till rävbebisarna på min speciella lista.

Speciella djurupplevelser:
* 17 vildsvin (kan ha varit fler, jag räknade två ggr men dom for runt som tusan) springandes i en öde hästhage.
* 5 rävar i familj/grupp mitt på vägen ca 10 meter framför mig.
* Fjolårs älgkalv ca 2-3 meter ifrån mig, den stod gömd bakom en timmerhög så man blev lite lätt överraskad.
* 8 älgar i olika storlek och kön på en liten del av en åker, max 100 kvm.
* Stor älgtjur hoppar över E18:s början strax efter tensta/rinkeby mitt i eftermiddagsrusningen. Helt oberörd, lugna hopp/kliv över refugerna, bara någon meter från bilarna.
* Såg en endaste gång en vit uggla eller snarare gråvitspräcklig, sittandes på en hagstolpe i höstskymning. Kusligt även om den inte hoade.
* 4 snokar och 1 huggorm med huggormsbo innehållandes ca 4-5 nykläckta ormar vid samma tillfälle på en och samma gödselstack.
* När jag var i 7-års åldern såg jag 10-15 domherrar i en liten buske utanför vårat köksfönster en vinter. Jag har aldrig igen sett så många vid samma tillfälle, i vintras såg jag 1 totalt.
*En annan gång i 7-års åldern hittade jag en igelkott i skogen som jag lyfte upp och bar med mig hem och lite varstans i ca 2 timmar. Det roliga var att den låg helt stilla, som att den njöt av lite värme, men så fort någon annan försökte röra eller kom för nära skjöt den ut taggarna. Jag tror vi hade en speciell kontakt (haha...) för jag försökte plocka upp andra igelkottar flera gånger efter det men dom gick inte ens att komma nära! Jag såg aldrig min vän igen...


Jag längtar tills jag kan skriva dit björn på den listan, det är ju i alla fall möjligt till skillnad från att få se en järv.
På mitt landställe har vi en liten talgoxe som återkommer varje sommar, den tigger brödsmulor, senast (som jag tyvärr inte upplevde själv) hade den gått in i huset och nästan ända in i köket. Tam?

PS. Jag älskar djur DS.

Läskigt vass grå jako!

Tack Linda, det här är nog den grymmaste och mest talangfulla Grå Jakon jag någonsin sett!
Och vänta till slutet, det blir bättre och bättre!


Helgsammanfattning

gräset solen

jocke o macen Katten
(klicka för större bild)


Hade en liten dagen efter bakfylle-dagen om ni förstår vad jag menar, med en dag i solen i söndags. Låg raklång på en filt i timmar mellan Yatzy-partierna. Hatar när fina helger tar slut för fort. Spenderade även lite pengar på mat och köpte akut-smink på Ica Maxi vilket jag personligen finner väldigt roligt.

Tittade på Eurovision Song Contest på lördagen som som vanligt blev ett "fiasko". Det är väl bara att inse att antingen plågar vi de andra länderna med våra schlagers, men blir utan seger. Eller så ser vi till att skicka något som faktiskt är bra eller kan imponera lite på Europa, åtminstone på VÅRA EGNA GRANNLÄNDER. Det var inte länge sen jag skrev här nedanför om Alien som skulle bli vårat förfall, ack så rätt jag hade. Fuck Perrelli, hon är helt enkelt för ful också. Det är bara att inse fakta. Men vem fan bryr sig egentligen? Jag hejade personligen på Sebastien Tellier som tävlade för Frankrike och Bosniens bidrag var rätt soft. Men vem fan brydde sig om Perrelli? Worthless crap.

Livet är fan toppen, håller på att boka resan till Bali i september och smider lite andra hemliga planer. Det är 1,5 månader kvar till semestern som är fullspäckad med gottesaker och jag känner på mig att tiden kommer gå fort dit! Men känns livet ändå lite surt kan man alltid lyssa på Happy Boys & Girls.

Stack till Västerås...

E18
Burnade ut på E18 med lilla skodan i fredags för att ta mig till "låtsaslandet".

Goggor jochen
Drog ut på krogen för att fira Jochens 24-års dag och träffade Goggor! Hade en riktig toppenkväll!

VIKTIGT!

37 minuter kvar till lön!

Gratulerar!

Jag har inte riktigt haft tid att skriva här men meningen var att jag skulle gratta dessa 3 som allihopa firade sin födelsedag den 23:e maj! Stort grattis till kusin Carro, systers pojkvän Jocke och kaninen Maja (som fyller okänd ålder, vi har helt enkelt tappat räkningen)
Maja fyller år! carro Joshua


:'(

Ååååh jag vet inte, ibland blir allt bara så jobbigt.
Personligen kan jag inte ens lyssna på den låten.
Ibland orkar jag bara inte.

Dinosaurie i miniatyr.

Visst är det lite häftigt med folk som går runt med papegojor på axeln mitt i city? Helt utan fly-suit (en slags fågelsele), respekt. Det händer ju lite då och då att man ser människa-papegoja kombon. Min fågel skulle förmodligen svimma och dö om han var med mig i stan men man borde skaffa en Grå Jako som är en personlig favoritras, lite större, lite tuffare, lite vassare(näbb). Jag har dock inte tiden och kanske inte heller modet. Håll med om att en riktigt stor tamfågel är mer respektingivande än flertalet hundraser. Det är något mäktigt med fåglar, dom får folk att dra sig undan, kvarlevorna från dinosaurierna i miniatyrer. Nästan som reptiler, fast med en läskigt hög intelligens, trots sin ringa storlek.Grå Jako, ca 32-38 cm och väger mellan 400 g till över 650 g.

Volvo vs. Skoda
Min bil är tydligen trasig, vilket passerat mig totalt (olja läcker ur växellådan, ehum?). Men pappa lagade den idag och jag fick lov att köra volvon till jobbet, hua! Okej den är tio ggr enklare att styra men så mycket större! Lugnade oron med en liten tanke på min syster som rattar runt ett DHL-monster hela dagarna. Kan hon, kan jag! Jag kom till jobbet -och hem! Fantastiskt.

Kunde inte sova och hittade den här kakaduan!

Jordgubbar + mjölk

Idag bjöd jag mor och far på jordgubbar med mjölk, det var mer än uppskattat!


Bring me the fucking riot..man!

Lite bilder från helgen, kollade Markus Krunegård +Autisterna på Debaser Medis i lördags. Jag syrran och Jocke, det var riktigt nice. Träffade Jan också, han är rolig. Jan som hittade mig på icq som jag skrev om lite tidigare. Varenda helg framöver är innehållsrik, jag gillar det! På fredag drar jag till Västerås.

Bring me the fucking riot..man
Fia fick träffa en favorit, han var rolig!

coolestsisters
Bästa syrrorna någonsin.

syrrorochöl
Livet är liksom lite lite roligare såhär.

Glasskalle

Idag har jag en glasskalle.
Min mor sa det.

StepsJa, alltså jag har laddat ner någon skiva med låtar från 1998, mycket underhållande! Och lite sorgligt... Jag kände lite humortragik till en början men nu skrattar jag mig dubbelvikt enbart, dansen på slutet blir roligare och roligare för varje gång jag kollar. Den tillsammans med kläderna och de töntiga grimaserna och HELA videon. Heil -98!

På tal om 90-tal:

Idag

Idag är allt bara väldigt sådär.
Sådär och osoft.

MOBILBILDER I HELGEN 1.0

FEZT

Fredag. Malin fyllde 20 år och vi firade med mat och kubbspel. Jag lyckades ta denna mycket spektakulära bild på mig själv!

djurgårn

Lördag. Var ute på Djurgår'n och lapade sol sol och sol <3

max

Sen åt jag indiskt med denna karl som ser ut att vara sminkad, vilket han inte alls var!

silica och miraget

Söndag. Räddade min häst från elaka insekter en stund och klappade länge.

mormor

Slutligen så klappade jag lite på min mormor!

Japp, tycker som alla andra att det verkligen varit en toppenhelg! Fint väder och mysigt på alla sätt. Har dock drabbats av bedrövliga skavsår i nya och gamla skor, kan knappt gå! Och inte bara det, i kväll upptäckte jag att en visdomstand bestämt sig för att få uppleva världen utanför tandköttet. Usch.

ICQ

Jag överdriver inte när jag säger att jag inte haft någon som helst tillgång till min ICQ på 8-10 år. Fick ett facebook-mail av en kille som jag inte har den blekaste aning om vem det är. Han berättade att han öppnat sin gamla ICQ (som han inte heller besökt på flera år) och påstår att han hade mig som kontakt där. Jag trodde honom inte till en början men han hade mycket starka bevis, läs följande:

Här är din ICQ profil:

UIN: 202691829
Nick: elina
First Name: Elina
Last Name: Ekström
Gender: Female
Birthday: 11/18/86
Age: 21
Personal Web Page: http://www.shitcity.com
Status: Offline
Additional Information: weey! ät mitt bajs! sen kan du gå och dö och så kan jag sprätta upp dig! som plåster på såren kan jag skriva en fin dikt om dig sen!! =))blää!


DET ÄR JU JAG!!!
Jag minns shitcity.com, det var den där bajssexsidan som jag brukade lura folk att gå in på, haha. Men ändå, hur tusan har jag lyckts skriva något så oglamoröst? Och vem är denna Jan som har mig som vän? Och varför vill han söka upp mig på facebook? Det här är så sjukt roligt. Väntar med spänning på nästa move.

Silica & Mirage

Silica+Mirage
Silica & Mirage

Mobilbild, helt okej men alla bilder jag tar i solljus drar sig till blått och de som saknar solljus blir helt värdelösa!

Listtorsdag?
Saker jag längtar till:
1. Lördag
2. Fredag
3. Nästa Lördag

Äh okej.
Top 5, The Cure-låtar:
1. A night like this
2. A Forest
3. Play for today
4. There is no if...
5. Charlotte sometimes

PannkakorPannkakor


Pannkakor måste tillhöra de sämsta maträtterna. Det är väl egentligen en efterrätt? I mitt hem envisas man med att äta det till middag. Jag blir hungrig ca 1 timme efter att jag ätit och dessutom får jag ont i magen. Smeten innehåller endast mjölk, vetemjöl, ägg och en nypa salt. Man kletar på lite sylt som består av socker och några enstaka bär. Finns det ens någon grönsallad som passar till? Inte vad jag vet. Jag kan sträcka mig så långt att jag skulle kunna luncha pannkakor en dag då jag är ledig från jobbet. Pannkakor är och förblir en efterrätt. Perfekt med ett par stycken efter en nyttig och närande soppa!

Förövrigt så har det varit en seg och trött dag. Nu har klockan släpat sig fram till 22:20. Kan denna dag ta slut någon gång? Jag vill ha helg!!!

Ulla

Ulla
Ulla på Taco Bar när hon pratar med Sus.

Var inne i stan idag och handlade lite kläder med min dejt Ulla (Ulrica). Hittade som vanligt bara de plagg som är minst nödvändiga att inhandla. Köpte iaf en ny jacka som jag alldeles nyss spillde kladd från 88:an på. Jackan är alltså ljusgrå och kostade 900 kronor och nu är det choklad på den. En liten fläck, men ändå :/

Är grymt besviken över att jag var tvungen att ställa in dejt nr 2, blev lite putt resten av kvällen.

Snart är det Klass 9A, sista avsnittet. Kan hända att jag fäller en ack så liten, men känsloladdad tår.

Peppar 30000000000 för helgen! Grillfest bland annat, bland annat.

Flyt!

Nu har jag en sån sjukt bra känsla som jag verkligen vill bevara...
Jag har flyt!

Men tänk om allt det här bara är på låtsas?
Jag vet inte riktigt.

Overkligt!

Låt det bara få vara så här nu!

Helt underbart!

Helt underbart!


Jag vet

Jag vet att det är roligare med inlägg som har bild/bilder men jag glömde totalt bort att fota igår. Chillade i Björkhagen och sen gick vi till Debaser och förutom mitt spökande med magen som verkligen kommit för att stanna så var det en mycket trevlig kväll. Vi spelade något musikquizz på Serdis 360 och hör och häpna men tjejerna vann! Jag kanske inte bidrog så mycket men jag kunde 3 frågor i alla fall. Det var rätt svårt, båda lagen hade nog fler antal fel än rätt på antalet frågor man fick. På Debaser träffade jag Hannes och Mimmi och Hannes berättade verkligen allt jag behövde veta om nyckelharpor, väldigt intressant! Trevliga prickar. Sen gick jag och beställde en fet burgare och åkte min underbara 791 hem. Jag stod upp hela vägen för att inte missa min hållplats. Idag mår jag under omständigheterna ändå helt okej. Jag tror jag vet varför <3.

Nu måste jag ut i solen och friska luften. Sen kommer mormor på middag och jag börjar verkligen inse hur akut det börjar bli med mitt rum, MÅSTE städa!
Adios!

Åh!

Jag hittade 2 fina kjolar och massa andra kläder som jag bara MÅSTE beställa mycket snart. Är sjukt taggad på lite klädshopping via internet, det är ju lite omständigt men också rätt skönt. Får väl helt enkelt börja inse att plaggen som hänger i garderoben och mer eller mindre också luktar garderob aldrig kommer att gå att trä på igen. Man tror verkligen man ska gå ner dedär kilona någon gång, men nu är väl dags att inse, det kommer inte ske! Fram med pluskan.

Jag har lite lätta tvångstankar på ansiktsbok har jag märkt, jag får verkligen dåligt samvete om jag inte svarar på alla wallposts jag fått inom 1 dygn. Jag kan alltså svara trots att jag diskuterar med människan samtididgt på msn, sjukt onödigt, jag vet. Men det är jag, inte ni!

Upptäckte att varje helg fram till juli i princip är uppbokad. Helt sjukt, förstår inte hur jag lyckas! Alltså inte alltid både fredag och lördag men åtminstone en av dagarna.

David var inne på posten idag <3

Elina & Max

Elina & Max

Igår firade jag valborg i Björkhagen, det var roligt, jag skrattade typ hela tiden. Hanna berättade en massa bra saker, det gillade jag skarpt. Ett par satt framför mig på nattbussen hem, dom var extremt roliga för dom trodde jag sov hela vägen men jag hörde allt dom sa! Mösspåtagingsungdomar I guess. Jag var på väg ut efter Björkis men det blev en enda stor och lång promenad runt hela söder med Max, Hannes och Mimmi istället. Sen började Mimmis hälar typ blöda av skavsårssorg så det blev hemgång. Jag vaknade 7 i morse, tvingade mig att somna om, sen när jag vaknade några timmar senare så hade jag dödsont i huvudet :(

Jobb imorn och på lördag sen är jag öppen för förslag!