YEEY!

"Idag är det tisdag och idag handlar det om passion och bräcklighet. Om kompetens och inkompetens. Det handlar om att hitta fram till sin passion och stå för den. Stå för den i sina konkreta livsval.
Men det handlar också om att ta hand om sin bräckliga sida och tillåta även den. Man vill inte bli en passionernas perfektionist som blir besviken på sig själv så fort man inte är glad, som vill spola ner sig själv i en toalettstol så fort man börjar tvivla eller känna sig tråkig. Man får vara tråkig.
Det handlar om att ta ansvar för sin kompetens. Att ge av det man är bra på att ge. Ge det man själv behöver, som oftast är någon slags kärlek. Busschauffören med sin busschaufförkärlek, skattehandläggaren med sin skattehandläggarkärlek och veganen med sin vegankärlek. Men lika mycket handlar det om att inte bara utveckla sin kraft och sin kompetens, men också att uveckla sin oförmåga och sin inkompetens. Utveckla, i betydelse tillåta. Att kunna möta människor och sig själv också i det man aldrig skulle beställt på postorder, men som ändå är där.

Och det handlar om att göra rätt för sig. Att ta ansvar är att ta ansvar för sitt hjärta.
Men framförallt handlar det såklart om att plocka bort sina skydd, sina rädslor och stå där med byxorna nere, sitt behov av andra och sitt stora dunkande hjärta och säga till världen; Hej, jag behöver dig, ska vi pussas? Puss puss dagarna i ända och inte en massa spring i väggar liksom…
Och så handlar det om att puta med läpparna
i konsumkön."

- Bob Hansson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0